Zoek & boek

Dar es Salaam

 • Wildlife in Serengeti National Park
 • Paradijselijke zandstranden van Zanzibar
 • Betoverende safari's
 • Prachtige natuur
Economische en culturele hoofdstad

Dar es Salaam

Dar es Salaam, dat Arabisch is voor “Huis van vrede”, was vroeger de hoofdstad van Tanzania. In 1973 werd die rol echter overgenomen door Dodoma. Maar Dar es Salaam, dat in het oosten van het land aan de Indische Oceaan ligt, is nog wel altijd het economische, financiële en culturele hart van Tanzania. De haven van Dar es Salaam is de belangrijkste haven van het land en is de plek waar bij de gehele export van Tanzania (zoals koffie, sisal en katoen) plaatsvindt. Dar es Salaam is ook veruit de grootste stad van het land met een geschat inwonersaantal van tussen de 4,5 miljoen en 6 miljoen. Daarmee behoort het tot de top-10 grootste steden van Afrika. Ook de meeste ambassades en vrijwel alle overheidsinstellingen bevinden zich nog altijd in Dar es Salaam. Locals praten vaak over “Dar” als ze Dar es Salaam bedoelen.

Dar es Salaam
Waar wacht je nog op?

Boek direct je vakantie naar Tanzania

Dar es Salaam bezienswaardigheden

Dar es Salaam bezienswaardigheden

Zoals in elke grote stad is er ook in Dar es Salaam veel te doen en te zien, vooral voor hen die graag een andere cultuur leren kennen. Het is namelijk in heel veel opzichten een typisch Afrikaanse (grote) stad, met alles wat daarbij hoort. De stad heeft een veelzijdig aanbod aan geschiedenis, strand, nachtleven, musea en cultuur. De historische binnenstad (Dar es Salaam werd halverwege de 19e eeuw gesticht) is een mooie gelegenheid om de mix van culturen (Arabisch, Europees en Indiaas) te proeven.

Populaire safari’s vanuit Dar es Salaam

 

De stranden van Dar es Salaam

Dar es Salaam heeft diverse stranden aan de Indische Oceaan, die nog niet zo zijn overspoeld met (westerse) toeristen als de stranden van Zanzibar. Toch bieden ze weldegelijk een heel goed alternatief wanneer je een strandvakantie wilt vastknopen aan je safari’s en toch niet extra per vliegtuig of boot naar het beroemde eiland wilt reizen. Met name in het noorden van Dar es Salaam is een reeks aanbevelenswaardige resorts en er worden diverse dagtochten naar verschillende eilanden voor de kust georganiseerd, zoals naar het eiland Sinda.

De stranden van Dar es Salaam
Lokale markten Dar es Salaam

Lokale markten

Houd je van het bezoeken van lokale markten? Dan kan je in Dar es Salaam je hart ophalen! We noemen er enkele, maar er zijn er nog veel meer. Kariakoo market is druk, hectisch en typisch Afrikaans en de markt waar je alles vindt. Van telefoonopladers tot tassen en van koffie tot kitenga’s. En natuurlijk souvenirs. De combinatie van geuren, kleuren, culturen en mensen maakt een bezoek aan deze markt een zeer bijzondere ervaring. Dan is er de beroemde Kivukoni vismarkt in het havengebied van Dar, waar je met een speciale ferry naartoe kunt.

Ik wil meer weten over

Mkomazi National Park

Ik wil meer weten over

Kitulo Plateau National Park

Nachtleven

Zoals veel grote steden heeft ook Dar es Salaam een bruisend nachtleven waar je de hele nacht kunt feesten als je dat wilt. De beste plekken die daarvoor worden genoemd zijn Mikarde in Oyster Bay en Coco Beach.

Musea

Enkele van de musea in Dar es Salaam Tanzania die de moeite van een bezoek waar zijn, zijn het National Museum, dat een expositie heeft over de fossiele vondsten uit de Olduvai Gorge, ook wel ‘de geboortegrond van de mens’ genoemd. In het Village Museum kun je zien hoe stammen leven in verschillende delen van Tanzania.

Het weer in Dar es Salaam

Dar es Salaam ligt op zeeniveau, net onder de evenaar en er heerst dus een tropisch klimaat. Dat vertaalt zich in de temperatuur. In de warmste maanden, oktober tot en met maart, is het er overdag 30°C of meer. Dit zijn tevens de natste maanden, met het hoogtepunt van de regenval in maart en april. In de ietwat koelere maanden mei tot en met oktober is de temperatuur rond 28°C en valt er veel minder regen, hoewel er geen echt totaal droge maanden zijn zoals je dat op andere plekken in Tanzania soms wel ziet.

Het weer in Dar es Salaam
Top 5 accommodaties in Dar es Salaam

Populaire accommodaties in Dar es Salaam

Mkomazi Hotels and Camps

 • Eenvoudige, betaalbare accommodatie
 • Ruime hotelkamers
 • Ideale ligging
 • Goed ontbijt en restraurant
 • Luchthavenshuttle

Camp Bastian Mikumi

Mikumi
 • Groot buitenzwembad
 • Ruime hotelkamers
 • Heerlijk restaurant
 • Ideale ligging
 • Fraai uitzicht

Tan-Swiss Lodge

Mikumi
 • Prachtig en natuurlijk gelegen
 • Ruime en mooie kamers
 • Groot buitenzwembad
 • Goed restaurant en ontbijt
 • Gratis wifi en parkeergelegenheid

Voyage Village

Mikumi
 • Geweldige ligging
 • Keurig verzorgde kamers
 • Roomservice
 • Prachtig uitzicht op de bergen
 • Grote tuin met terras
Vluchten naar Dar es Salaam

Vluchten naar Dar es Salaam

Als economisch en financiële hoofdstad van Tanzania heeft Dar es Salaam natuurlijk het grootste en belangrijkste internationaal vliegveld, genaamd Julius Nyerere Airport, naar de eerste president van het verenigde Tanzania. Het vliegveld bevindt zich op ongeveer een halfuur rijden vanuit het centrum van de stad, maar tijdens spitsuur kan dat veel langer duren. Vanuit Europa bieden KLM en Turkish Airlines directe vluchten aan op Dar es Salaam. Ook Emirates vliegt er naartoe. Verder zijn er verbindingen met diverse omliggende landen zoals Kenia, Ethiopië en Rwanda. Vanuit Dar es Salaam worden ook diverse dagelijkse vluchten naar Zanzibar, Arusha en andere binnenlandse bestemmingen aangeboden, met lokale luchtvaartmaatschappijen.

Andere steden in Tanzania

Openbaar vervoer in en naar Dar es Salaam

Uiteraard is Dar es Salaam ook over land met trein en bus verbonden met heel veel binnenlandse bestemmingen. Binnen de grootste stad van Tanzania wordt het openbaar vervoer vooral geregeld via minibussen (dala dala), tuktuks en DART (Dar Rapid Transit System) en BRT (Bus rapid Transport).

Openbaar vervoer in en naar Dar es Salaam
Reis naar Dar es Salaam boeken

Reis naar Dar es Salaam boeken

Niet veel toeristen hebben Dar es Salaam als hun enige bestemming in Tanzania op het programma staan. Meestal is het de plek waar men het land binnenkomt of verlaat en worden er één of enkele dagen aan vastgeplakt. Diverse reisorganisaties bieden trips naar Arusha Tanzania aan. Safaribookings.com biedt diverse pakketreizen aan waar je naast safari’s ook Dar es Salaam bezoekt.

Hotels, appartementen en B&B in Dar es Salaam

Dar es Salaam biedt accommodatie van ultra-luxe tot backpackers niveau en alles wat daar tussenin zit.

Hotels Dar es Salaam

Nabij het internationale vliegveld zijn vele hotels. Enkele voorbeelden zijn het 3*-hotel Triniti Airport hotel, het 4*-hotel Hotel Blue Sapphire en het Jakicha Airport Motel. Wil je echt in het stadscentrum dan is er keuze uit bijvoorbeeld super-de-luxe 5*-hotel Johari Rotana of het even luxe Hyatt Regency. Goedkopere opties, en toch in het centrum van Dar es Salaam zijn bijvoorbeeld: het 4* Golden Tulip Dar es Salaam City Center Hotel, het 3* Hotel Raha Tower, en in het budgetsegment het Stay Inn Hotel en het Star City Hotel, dat wel wat verder van het centrum verwijderd ligt. Zoek je een hotel in het duurzame segment, dan is er bijvoorbeeld Uhuru Height Tower of Harbour View Lodges.

Overige overnachtingsmogelijkheden

Wil je niet in een hotel overnachten maar zoek je bijvoorbeeld een Bed & Breakfast, appartement of homestay in Dar es Salaam, dan heb keuze uit bijvoorbeeld Family & Friends BnB, L&J Modern Backpackers Kinondoni, of White Casa. Een veel ruimer overzicht van alle mogelijkheden om te overnachten in Dar es Salaam wordt aangeboden door Booking.com , waar je zelf kunt filteren naar wens.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Vragen en of opmerkingen?

Joseph helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van de perfecte safari-lodge in de uitgestrekte wildernis van Tanzania of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van ongekende natuurlijke schoonheid? Vraag je je af hoe je het best de majestueuze Kilimanjaro kunt beklimmen of ben je op zoek naar de ongerepte stranden van Zanzibar?

Joseph
Joseph Tanzania expert
 • Wildlife in Serengeti National Park
 • Paradijselijke zandstranden van Zanzibar
 • Betoverende safari's
 • Prachtige natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Tanzania voor je….