Zoek & boek

Tarangire National Park

 • Wildlife in Serengeti National Park
 • Paradijselijke zandstranden van Zanzibar
 • Betoverende safari's
 • Prachtige natuur
Thuis van de olifant en de baobab

Tangarire National Park

Het Tarangire National Park ligt in het noorden van Tanzania, niet ver van de stad Arusha, wat iets naar het noordoosten ligt, en zeer nabij het Lake Manyara N.P. Het park is vernoemd naar de Tangarire rivier die het park doorkruist. Deze rivier, die het hele jaar door water bevat, is de levensader van het park en trekt grote hoeveelheden wild aan, vooral in de droge tijd. Met een oppervlakte van ongeveer 2850km een van de grotere natuurparken van Tanzania. De vegetatie van het park bestaat uit grasland en acaciabomen en de beroemde baobab bomen (apenbroodbomen) komen er op vrij grote schaal voor.

Tangarire National Park
Waar wacht je nog op?

Boek direct je vakantie naar Tanzania

Tangarire National Park safari

Tangarire National Park safari

Tangarire National Park in Tanzania is een populaire bestemming voor safari. Dit komt niet in de laatste plaats door de enorme hoeveelheden olifanten die er in dit safaripark voorkomen. In de droge tijd verzamelen zij zich rond de Tangarire rivier, terwijl zij zich in de regentijd meer verspreiden over het park, omdat er dan op veel meer plaatsen water aanwezig is. Toch worden de olifanten ook dan zeer vaak gespot en het is niet ongebruikelijk om er honderden op één dag te zien!

Populaire safari’s in Tarangire National Park

 

Rijke fauna

Behalve de reeds genoemde grote aantallen savanneolifanten komen er nog heel veel meer dieren voor in Tangarire National Park. Dat zijn vooral veel hoefdieren zoals zebra’s, gnoes (ook wel wildebeesten), giraffes, dikdiks, impala’s en elandantilopen. Deze “lekkere hapjes” trekken natuurlijk ook weer de nodige roofdieren aan! In het park vind je dan ook leeuwen en luipaarden. Daarnaast leven er onder andere diverse apensoorten, waaronder bavianen, slangen, struisvogels en stokstaartjes in het park. Het park is tevens een paradijs voor vogelliefhebbers van er worden meer dan 550 verschillende vogelsoorten waargenomen in Tangarire National Park! Daaronder vaak ook flamingo’s die zich voeden met mineralen in het lage water.

Tarangire National Park Rijke fauna
Jeepsafari’s en wandelsafari’s Tarangire National Park

Jeepsafari’s en wandelsafari’s

Omdat Tangarire National Park vrij groot is zijn er verschillende routes voor game drives die natuurlijk met de traditionele safarijeeps kunnen worden ondernomen. Tijdens een jeepsafari krijg een goede indruk van het gevarieerde landschap van het park en ben je bijna verzekerd van het zien van olifanten! Naast jeepsafari’s worden er net buiten dit park ook wandelsafari’s aangeboden in de aangrenzende wildernis, waar je dan vaak zebra’s en gnoes kunt zien.

Ballonvaarten

Naast jeepsafari’s en wandelsafari’s worden er ook ballonvaarten aangeboden (als het weer het toelaat). Zo kun je de grote kuddes olifanten en andere dieren op je gemak vanaf boven bekijken en heb je een mooi overzicht over het prachtige landschap van Tangarire National Park.

Tarangire National Park ballonvaart
Ik wil meer weten over

Selous Game Reserve

Ik wil meer weten over

Lake Manyara National Park

Tangarire National Park safari boeken

Tangarire National Park safari boeken

Vanwege de gemakkelijke verbinding met Arusha en de andere parken in het noorden van Tanzania wordt dit park vaak (voor een dag) bezocht door toeristen. Er zijn dan ook talrijke aanbieders die het park in hun programma hebben opgenomen en waar je een safari in Tangarire National Park kunt boeken. Enkele van onze aanbevelingen zijn Safaribookings.com, Vanverre en Djoser (gespecialiseerd in groepreizen). 333travel.nl biedt je de mogelijkheid om zelf je (individuele) reis samen te stellen waar je Tangarire in kunt opnemen.

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Mkomazi Hotels and Camps

 • Eenvoudige, betaalbare accommodatie
 • Ruime hotelkamers
 • Ideale ligging
 • Goed ontbijt en restraurant
 • Luchthavenshuttle

Camp Bastian Mikumi

Mikumi
 • Groot buitenzwembad
 • Ruime hotelkamers
 • Heerlijk restaurant
 • Ideale ligging
 • Fraai uitzicht

Tan-Swiss Lodge

Mikumi
 • Prachtig en natuurlijk gelegen
 • Ruime en mooie kamers
 • Groot buitenzwembad
 • Goed restaurant en ontbijt
 • Gratis wifi en parkeergelegenheid

Voyage Village

Mikumi
 • Geweldige ligging
 • Keurig verzorgde kamers
 • Roomservice
 • Prachtig uitzicht op de bergen
 • Grote tuin met terras

Landschap Tangarire National Park

Niet alleen vanwege de rijke fauna is Tangarire National Park een aantrekkelijk park om te bezoeken, ook landschappelijk heeft het veel te bieden. Het is waarschijnlijk zelfs het mooiste park van Noord-Tanzania! Het landschap is zeer afwisselend: Grasrijke savannes, uitgestrekte moerassen en heuvelachtig terrein met acaciabomen wisselen elkaar af en de Tangarire rivier slingert ter verdere afwisseling dwars door het park. Overal zie je termietenheuvel en baobabs. Deze termietenheuvels, iets waar het park beroemd om is, kunnen soms wel 30m in doorsnee worden! Ze worden bewoond door termieten, een soort mieren die er een heel stelsel van gangen in bouwen. De baobabbomen zijn vaak honderden jaren oud en kunnen tot wel 30 meter hoog worden. Ze hebben een stam met een diameter van 7 tot 12 meter. Ze zuigen enorm veel water op. De stam kan wel 100.000 liter water vasthouden om grote droogte mee te doorstaan. Olifanten eten de zachte bast van deze bomen, en de vruchten worden gegeten door apen. Vandaar de naam apenbroodboom.

Landschap Tangarire National Park
Hoe kom je in Tangarire National Park

Hoe kom je in Tangarire National Park?

Tangarire National Park is zeer goed bereikbaar. Vanaf Arusha loopt een geasfalteerde weg en de reis duurt tussen 1 en 2 uur. Een ander bekend park, Lake Manyara ligt op slechts 70km afstand en vanuit daar is Tangarire ook makkelijk te bereiken. Het ligt bovendien min of meer op de route van Arusha naar Serengeti en is dus gemakkelijk als “tussenstop” te bezoeken. Vaak ook wordt het vanuit Arusha heen-en-weer gedaan.

Klimaat in Tangarire National Park en beste reistijd

Door de hogere ligging van het park (rond 1000m boven zeeniveau) zijn de temperaturen er gematigd. Overdag wordt het niet vaak heel heet en de nachten kunnen fris zijn. De droge periode is van juni tot oktober. Door gebrek aan water trekken de meeste dieren naar de Tangarire rivier en zijn dan makkelijk te zien. In deze periode zijn de dagtemperaturen rond 26° a 28°C. De nachten kunnen fris zijn. De belangrijkste natte periode is van maart tot mei wanneer het vaak bewolkt is en er bijna dagelijks buien vallen. Het regent echter nooit de hele dag. De warmste periode is november/december tijdens de korte regentijd.

Klimaat in Tangarire National Park en beste reistijd

Overnachtingen Tangarire National Park

Veel toeristen bezoeken Tangarire vanuit Arusha, waar legio overnachtingsmogelijkheden zijn, zoals het Charity Hotel International of het Arusha Tourist Inn Hotel. Voor meer hotels, lodges en andere accommodaties in Arusha verwijzen we je graag naar onze pagina over Arusha.

Wil je liever juist wel in of vlakbij Tangarire National Park overnachten, bijvoorbeeld omdat je er meerdere dagen wilt verblijven (wat we ons goed kunnen voorstellen) dan bevelen we je de volgende camps en lodges aan: Tangarire Sopa Lodge, een 5*-lodge met alles erop en eraan. Ook leuk zijn het Balloon Camp en Baobab Tented Camp, waar je overnacht in een luxe tent met eigen badkamer. Iets buiten het park vind je het Maaisai Homestay, waar je bij particulieren kunt overnachten en het Roika Tangarire Tented Camp.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Vragen en of opmerkingen?

Joseph helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van de perfecte safari-lodge in de uitgestrekte wildernis van Tanzania of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van ongekende natuurlijke schoonheid? Vraag je je af hoe je het best de majestueuze Kilimanjaro kunt beklimmen of ben je op zoek naar de ongerepte stranden van Zanzibar?

Joseph
Joseph Tanzania expert
 • Wildlife in Serengeti National Park
 • Paradijselijke zandstranden van Zanzibar
 • Betoverende safari's
 • Prachtige natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Tanzania voor je….