Zoek & boek

Nyerere National Park

 • Wildlife in Serengeti National Park
 • Paradijselijke zandstranden van Zanzibar
 • Betoverende safari's
 • Prachtige natuur

Nyerere National Park

Het Nyerere National Park is onderdeel van het ecosysteem van het veel grotere Selous Game Reserve. Met bijna 31.000km2 is dit park het grootste nationale park van Tanzania (ter vergelijk: Nederland is 42.000km2 groot) en samen met Selous Game Reserve vormt het een van de grootste beschermde natuurgebieden ter wereld. Er zijn maar liefst 70 landen in de wereld die kleiner zijn dan het Nyerere National Park! In 2019 werd het noordelijke deel van het Selous Game Reserve door de regering van Tanzania uitgeroepen tot een nieuw nationaal park om het gebied nog beter te kunnen beschermen en ontwikkelen. Het werd vernoemd naar de eerste president van het onafhankelijke Tanzania, Mwalimu Julius Kambarage Nyerere, die 20 jaar daarvoor was overleden, en zo ontstond Nyerere National Park. Ondanks dat het park op relatief korte afstand van Dar es Salaam ligt, wordt het vrij weinig bezocht. Het is daarom een ideale plek voor de liefhebber van “ruig en onbedorven”!

Nyerere National Park Tanzania
Waar wacht je nog op?

Boek direct je vakantie naar Tanzania

Nyerere National Park wild en ruig

Nyerere National Park: wild en ruig

Door de diverse meren die er in het park liggen en door de Rufiji Rivier zijn er diverse kleinere ecosystemen die elk hun eigen wild aantrekken. Daarnaast heeft het Nyerere National Park veel savannes (graslanden) en uitgebreide miombobossen. Er zijn door de aanwezigheid van vele landschappen diverse activiteiten in het park, met diverse safarimogelijkheden. Hieronder meer daarover.

Populaire safari’s in Nyerere National Park

 

Wild in Nyerere National Park

In Nyerere National Park is een extreem hoge concentratie zoogdieren. Het herbergt – mede vanwege de enorme oppervlakte – een van de grootste wildpopulaties van het Afrikaanse continent. De eyecatcher is, net als elders in Selous Game Reserve, de in zijn voortbestaan bedreigde Afrikaanse wilde hond. Daarnaast kent dit safaripark het hele jaar door een enorme populatie leeuwen, olifanten (meer dan de helft van alle Tanzaniaanse olifanten leeft hier) en buffels. Nyerere is ook het leefgebied van een paar van de laatst overgebleven zwarte neushoorns in Afrika. Behalve deze in het oog springende diersoorten leven er onder andere ook nog elanden, giraffes, hyena’s, krokodillen, luipaarden, nijlpaarden, zebra’s en vele soorten vogels.

Wild in Nyerere National Park
Ik wil meer weten over

Katavi National Park

Ik wil meer weten over

Mikumi National Park

Nyerere National Park safari boeken
Safari’s Nyerere National Park

Nyerere National Park safari boeken

Er zijn in Nyerere National Park diverse safari’s mogelijk. Behalve de overbekende jeepsafari worden er ook bootsafari’s over de Rufiji Rivier en diverse meren georganiseerd. Dit is een hele goede manier om het wild rondom deze voor het ecosysteem zeer belangrijke rivier en meren te spotten. Daarnaast is het ook mogelijk om samen met een gewapende gids wandelsafari’s te doen in Nyerere National Park. Een van de aanbieders van safari’s in Nyerere National Park is Safaribookings.com. Zij bieden diverse pakketten aan waarin het Nyerere National Park wordt bezocht, varierend van korte trips tot familiesafari’s en speciale bootsafari’s. Er is een keuze uit zowel private als groepsreizen.

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Mkomazi Hotels and Camps

 • Eenvoudige, betaalbare accommodatie
 • Ruime hotelkamers
 • Ideale ligging
 • Goed ontbijt en restraurant
 • Luchthavenshuttle

Camp Bastian Mikumi

Mikumi
 • Groot buitenzwembad
 • Ruime hotelkamers
 • Heerlijk restaurant
 • Ideale ligging
 • Fraai uitzicht

Tan-Swiss Lodge

Mikumi
 • Prachtig en natuurlijk gelegen
 • Ruime en mooie kamers
 • Groot buitenzwembad
 • Goed restaurant en ontbijt
 • Gratis wifi en parkeergelegenheid

Voyage Village

Mikumi
 • Geweldige ligging
 • Keurig verzorgde kamers
 • Roomservice
 • Prachtig uitzicht op de bergen
 • Grote tuin met terras

Andere activiteiten in Nyerere National Park

Naast safari zijn er in Nyerere National Park nog andere activiteiten te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Fly kamperen? Je gaat dan, als onderdeel van een wandelsafari, en nacht in een tent in de totale wildernis doorbrengen. Ook zijn er mogelijkheden tot sportvissen in het park.

Andere activiteiten in Nyerere National Park
Klimaat Nyerere National Park

Klimaat Nyerere National Park en beste tijd om te reizen

Nyerere National Park ligt niet erg hoog en ligt, net als heel Tanzania dicht bij de evenaar. Het is er dus warm en vochtig, ook in de nachten. In de maanden juni tot en met oktober is het droog, met meest heldere hemel. Het is warm: rond 30°C overdag. Dit is een uitstekende tijd om het park te bezoeken. November en december vormen de korte regentijd. Er valt af en toe regen, meestal kort en veelal in de middag. Het is gemiddeld 32°C overdag. Dit is een groene periode die zich leent om activiteiten te doen. Januari tot en met mij: na een droger intermezzo in januari en februari zijn met name april en mei de echte natte maanden. Wegen kunnen onbegaanbaar zijn en sommige accommodaties zijn gesloten. Het is dan wel iets koeler.

Hoe kom je in Nyerere National Park?

Een van de manieren om in Nyerere National Park te komen is over de weg vanuit Dar Es Salaam of Arusha. De reis vanuit Dar Es Salaam is ongeveer 200km, maar door de niet al te beste wegen (vooral het laatste stuk) kan dat zomaar 6-8 uur duren. Je kunt er ook met het vliegtuig komen. Er zijn diverse kleine vliegveldjes waar je vanuit Dar es Salaam en in sommige gevallen zelfs Zanzibar naartoe kunt vliegen. Let op dat je de juiste kiest voor het gebied (de lodge) waar je wilt zijn!

Hoe kom je in Nyerere National Park
Overnachtingen Nyerere National Park

Overnachtingen Nyerere National Park

Om dit omvangrijke park echt goed te beleven wordt het aanbevolen om er meerdere nachten te verblijven. Een van de mogelijkheden, middenin het park, aan de rivier is het Nyerere Tented Camp. Daarnaast is er de duurzaam-reizen accommodatie Africa Safari Selous Nyerere National Park, dat ook aan de rivier ligt en dat een airport-shuttle biedt en de beschikking heeft over een buiten zwembad. Verder is er nog de luxueuze boetieklodge Serena Mivumo River Lodge, met airconditioning op de kamers.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Vragen en of opmerkingen?

Joseph helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van de perfecte safari-lodge in de uitgestrekte wildernis van Tanzania of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van ongekende natuurlijke schoonheid? Vraag je je af hoe je het best de majestueuze Kilimanjaro kunt beklimmen of ben je op zoek naar de ongerepte stranden van Zanzibar?

Joseph
Joseph Tanzania expert
 • Wildlife in Serengeti National Park
 • Paradijselijke zandstranden van Zanzibar
 • Betoverende safari's
 • Prachtige natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Tanzania voor je….