Mufindi Highlands, afwisseling van safari

Mufindi Highlands, landschappelijk een mooi stukje Tanzania, waar je geen safari kunt doen, maar wat toch de moeite van een bezoek waard kan zijn als je ook eens wat afwisseling wenst! De Mufindi Highlands in het centrale zuidelijke deel van Tanzania bestaan uit rollende heuvels met ongerepte bossen, afgewisseld door theeplantage en erg gaat een groot landschappelijk “geheim” schuil waar maar weinige toeristen komen. Daarover hieronder meer! De gemiddelde hoogte is er rond 1800m en daarom is het er aangenaam vertoeven met een gezonde schone lucht. Voor het zien van wilde dieren hoef je er niet naar toe; er zijn vogels en apen. Maar je bezoekt dit gebied nou juist als afwisseling van het zien van wilde dieren!

Mufindi Highlands Tanzania

Hoe kom je in Mufindi Highlands?

De meest belangrijke plaats in de Mufindi Highlands is Iringa en deze plaats is over de weg bereikbaar vanuit de hoofdstad Dodoma en Dar es Salaam. Bij is met een private auto een dag rijden, en met het openbaar vervoer nog langer. Iringa heeft ook klein vliegveldje waar chartervliegtuigen kunnen landen.

Wat is er te doen in de Mufinidi Highlands?

Landschappelijk zijn de Mufindi Highlands interessant vanwege de rollende heuvels, de bossen, watertjes en de vele akkertjes. Het staat in schril contrast met grote delen van Tanzania waar het stoffig en vaak dor is. Ben je wat sportiever ingesteld dan kun je er heel mooi mountainbiken, wandelen of paardrijden. Bezoek aan de lokale markt van Iringa, vol met de bekende kleurrijke Afrikaanse handelswaren is zeker ook de moeite waard. Ook is het mogelijk om een theeplantage in de omgeving te bezoeken.

Onze geheime tip: Isimila Stone Age Site!

Het landschappelijke hoogtepunt van de Mufindi Highlands is wat ons betreft echter de Isimila Stone Age Site, ook bekend als Iringa Gorge. In deze gorge, die 21km ten zuiden van Iringa ligt en bereikbaar is met openbaar vervoer, werden in de jaren 50 prehistorische gereedschappen ontdekt waarvan men vermoedt dat deze 60.000 tot 100.000 jaar oud zijn! Wat de gorge echter nog interessanter maakt zijn de enorme natuurlijke pilaren die er zijn gevormd als gevolg van bodemerosie. Sommige lijken net op kastelen!

Isimila Stone Age Site
Isimila Stone Age Site

Klimaat in de Mufindi Highlands

Door de hoogte van het gebergte is het er nooit echt warm. In de warmste periode, oktober tot december, is het er rond 25°C overdag. Dit is tevens de “kleine regentijd”. De meeste regen valt in de maanden maart tot en met mei. De beste tijd om dit gebied te bezoeken zijn de maanden juni tot en met september. Dit is de koelste periode en er valt dan weinig regen. Overdag is het dan gemiddeld 20-22 graden.

Trip naar Mufindi Highlands boeken

Wil je vanuit Nederland al je trip naar de Mufindi Highlands boeken, neem dan contact op met 333Travel, die sterk zijn in individuele reizen die je ook zelf kunt samenstellen.

Overnachtingen Mufindi Highlands

De centrale plaats in de Mufindi Highlands is het reeds eerdergenoemde Iringa. Het is dan ook voor de hand liggend om te overnachten in Iringa als je de Mufindi Highlands wilt bezoeken. Backpackers kunnen terecht in het in het centrum van de plaats gelegen Emmy Backpackers Hostel, of Hidden Valley Backpackers dat net iets buiten het centrum ligt. Wie op zoek is naar een echt hotel kan terecht bij Iringa Sunset Hotel of het Lumilo Classic Hotel. Wie niet perse in de plaats wil slapen, of juist bewust liever in het landelijke gebied verblijft kan terecht bij Mark’s Farm & Lodge, dat tevens een duurzaam-reizen accommodatie is. Voor meer opties, bijvoorbeeld appartementen raden we je aan om te kijken bij Booking.com.