Op groepsreis in Tanzania; verrassend, gezellig en onvergetelijk

Voor iedereen die houdt van gezelschap en liever niet alleen reist, is deelnemen aan een georganiseerde groepsreis door Tanzania geweldig. Want zeg nu zelf: onvergetelijke ervaringen, zoals fietsen over de Serengeti en het beklimmen van de Kilimanjaro, worden nóg specialer als ze worden gedeeld met anderen!

Tanzania groepsreizen bieden jou die mogelijkheid. Reizen met een gelijkgestemde groep en een professionele reisleider, zodat je het avontuur van je leven met elkaar kunt delen. Bovendien hoeft je tijdens het ondernemen van een groepsreis amper zelf wat te regelen. Klinkt goed toch?

Denk je dat het maken van een groepsrondreis door Tanzania misschien wel wat voor jou is? Lees dan snel verder om meer te weten te komen!

Groepsreis Tanzania

Waarom een groepsrondreis door Tanzania wat voor jou is

Het klinkt misschien logisch, maar voor de goede orde willen we het begrip ‘groepsreis’ hier toch even kort toelichten. Een groepsreis is een reis waarbij de meeste zaken (vervoer, verblijf, maaltijden en excursies) vooraf zijn bepaald. Je reist (meestal) met een gezelschap dat je vóór vertrek niet kent en onder begeleiding van een erkende reisleider. De voordelen van een groepsreis zijn onder andere:

  • Je deelt de reiservaring met je reisgenoten

Doordat je samen reist met mensen die (blijkbaar) allemaal dezelfde vakantie-interesses hebben, bouw je snel een band op met elkaar. Tijdens een groepsreis in Tanzania kom je de ene na de andere verbluffende plek tegen, slaap je op de mooiste locaties in de natuur en zie je misschien wel voor het eerst in je leven dieren in het wild.

Hoe tof is het dan om deze ervaring te kunnen delen met je groepsgenoten, die waarschijnlijk net zo enthousiast zijn als jij? En nog beter: dat je er met elkaar over kunt napraten na de reis? Veel reisgenoten onderhouden contact wanneer de reis voorbij is. Er worden zelfs vriendschappen voor het leven gesloten!

  • Je onderneemt dingen die je normaal gesproken niet zo snel zou doen

Tijdens een groepssafari door Tanzania staan er verschillende uitdagende activiteiten op het programma. Deze worden vooraf allemaal gepland en geregeld door de reisorganisatie waarbij je hebt geboekt.

Vaak gaat het om activiteiten en tours die je nog nooit in je leven hebt gedaan, zoals het op safari gaan in de machtige Ngorongoro krater, een bezoek aan koffieprojecten en inheemse volkeren of het beklimmen van Mount Kilimanjaro.

Kortom; tijdens een groepsreis verleg je gegarandeerd je grenzen en stap je helemaal uit je comfortzone.

  • Het aanbod van Tanzania groepsreizen is groot

De ene groepsreis in Tanzania is de ander niet. Er zijn tientallen verschillende groepsreizen om te boeken, bij tal van touroperators. Er zit dus altijd wel iets tussen zit wat aan jouw vakantiewensen voldoet!

Of je nu een familiegroepsreis door Tanzania wilt maken, met een groep de Kilimanjaro wilt beklimmen, droomt van een groepsreis door Tanzania én Zanzibar of Kenia, Tanzania en Zanzibar wilt combineren; alles is mogelijk.

  • Je weet precies hoeveel de reis gaat kosten

Bij samengestelde groepsreizen zijn het vervoer, de activiteiten, excursies, overnachtingen en maaltijden meestal inbegrepen bij de reissom. Wat wel en niet inclusief is, kun je vooraf allemaal lezen in het reisprogramma. Zo weet je precies hoeveel geld je kwijt bent.

Natuurlijk zullen er altijd wat privékosten bijkomen, zoals het kopen van souvenirs, extra snacks, overige excursies etc. Maar over het algemeen kun je er vanuit gaan dat je niet veel meer kwijt bent dan wat je vooraf hebt betaald.

  • Al het regelwerk wordt voor je gedaan

Wanneer je een groepsreis naar Tanzania boekt, is alles voor je uitgestippeld. Je hebt waarschijnlijk de reis gekozen die het meest voldoet aan je verwachtingen. En hier heb je verder geen omkijken meer naar.

De experts hebben de meest unieke plekken, mooiste accommodaties en beste activiteiten al voor je uitgezocht en weten precies hoe ze jouw reis onvergetelijk kunnen maken. En hoewel het plannen van een reis ook best leuk kan zijn, weten we allemaal dat het enorm tijdrovend is. Vooral als je niet kan kiezen…Geef de controle dan dus lekker uit handen en go with the flow!

Wat je kunt verwachten van Tanzania groepsreizen

Een groepsrondreis door Tanzania is vaak kleinschalig. Groepen van 6 tot 8 personen zijn de standaard. En als de groepen groter zijn, worden deze vaak opgesplitst in kleinere groepen van maximaal zes personen per jeep. Op deze manier heeft iedereen een goede plek bij het raam en voelt de reis een stuk persoonlijker.

Alle maaltijden worden tijdens de groepsreis gedeeld en activiteiten samen ondernomen. Mocht je een keer geen zin hebben, kun je er altijd voor kiezen om jezelf even terug te trekken. Ook worden er  privémomenten ingepland, waarbij je alleen of met een andere reiziger op pad kunt.

Welke groepsreis door Tanzania past het beste bij jou?

Omdat er zoveel keus is wat betreft groepsreizen door Tanzania, kan het lastig zijn om te bepalen wat je precies wilt. Je kunt dan ook het beste een aantal reisorganisaties met elkaar vergelijken.

Bepaal eerst hoe lang je op reis wilt, hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven en welke plekken je hoe dan ook wilt zien. Op basis hiervan kun je al een kleinere selectie maken en uiteindelijk jouw favoriete groepsreis door Tanzania (en Zanzibar) kiezen. Goede reisorganisaties om uit te kiezen zijn Van Verre, Djoser, Sawadee en Afrika Plus.

Veelgestelde vragen over je groepsreis naar Tanzania

Wat is de beste tijd om op groepsreis in Tanzania te gaan?

De beste tijd om Tanzania te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van eind juni tot oktober, wanneer je de beste kans hebt om wilde dieren te spotten.

De migratie van de gnoes in de Serengeti valt meestal in juni en juli. De zuidelijke en westelijke circuitparken kunnen het best bezocht worden tijdens het droge seizoen (juni tot oktober), in tegenstelling tot de meer populaire noordelijke circuitparken. Deze kunnen het hele jaar door bezocht worden.

Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Tanzania?

Vanuit Nederland vliegen er verschillende maatschappijen naar Tanzania. TUI Fly biedt onder andere rechtstreekse vluchten naar Tanzania aan, waarbij je landt op Zanzibar. Met KLM en Kenya Airways kun je bovendien een vlucht met tussenstop naar Tanzania boeken. Je kunt er dan ook voor kiezen om te landen op Dar es Salaam of Kilimanjaro.

Wat moet je zien tijdens een groepsreis in Tanzania?

De meeste reizigers komen naar Tanzania voor wildsafari’s. Het land telt ongelofelijke wildparken, met een grote dichtheid aan populaties wilde dieren. De Serengeti in het noorden is het meest bekend, maar er zijn veel meer geweldige locaties om wild te spotten.

Ook de Ngorongoro Krater is een absolute must-see. Dit is de enige krater ter wereld die nog helemaal intact is. En mocht je van afwisseling houden, dan moet je ook zeker een bezoek brengen aan het paradijselijke Zanzibar.

Wat kost een groepsrondreis door Tanzania?

Hoeveel je precies kwijt bent voor een groepsreis in Tanzania hangt af van veel factoren. Uiteraard hoe lang je weg bent, de reisorganisatie waarbij je boekt, de mate van luxe (als het gaat om maaltijden, accommodaties, vervoer etc.) en meer.

Bij de ene groepsreis zijn bovendien meer excursies inbegrepen als bij de ander. Dat gezegd hebbende: voor Tanzania groepsreizen moet je gemiddeld zo’n 3000 euro voor 2 weken rekenen.