Zoek & boek

Bezienswaardigheden Tanzania

  • Wildlife in Serengeti National Park
  • Paradijselijke zandstranden van Zanzibar
  • Betoverende safari's
  • Prachtige natuur
Wat is er te doen in Tanzania?

Tanzania bezienswaardigheden

Tanzania is een prachtig land dat heel veel te bieden heeft aan toeristen. En dan vooral aan toeristen die van natuur en wilde dieren houden. Het is waarschijnlijk het beste land van Afrika om voor safari heen te gaan. Maar ook voor hen die natuur in één van de vele natuurparken willen afwisselen met strand of cultuur heeft Tanzania het een en ander in petto. Hieronder bespreken we de top-10 bezienswaardigheden van Tanzania.

Bezienswaardigheden Tanzania
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Tanzania

Tanzania Serengeti National Park

1. Serengeti National Park

De top-10 van bezienswaardigheden in Tanzania wordt wat ons betreft – hoe kan het ook anders? – aangevoerd door het grootste en meest bekende wildpark van de wereld: Serengeti National Park. Dit is de plek van de jaarlijks terugkerende grote trek van honderdduizenden gnoes en zebra’s, op de voet gevolgd door hongerige leeuwen en andere roofdieren. Een absolute must voor elke safariliefhebber.

2. Ngorongoro Conservation Area

Maspalomas associeer je met zonnen op het zandstrand en drankjes drinken aan de levendige boulevard. Maar vergeet ook het bijzondere duinlandschap van de Dunas de la Maspalomas niet. Dit natuurreservaat in Maspalomas is van alle bezienswaardigheden dé nummer één van heel Gran Canaria. Je kunt de duinen te voet, te paard of per kameel ontdekken. In Maspalomas zijn andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn de vuurtoren –Faro de Maspalomas- en de moddersalina’s.

Ngorongoro Conservation Area
Mt. Kilimanjaro

3. Mt. Kilimanjaro

Als je ooit een actieve vulkaan die ook nog eens zo hoog is dat de top een gletsjer heeft wilt beklimmen dan is de Kilimanjaro (de hoogste berg van Afrika) daarvoor een uitgelezen kans! In 5-7 dagen kun je dit fenomeen bedwingen, met gids, en indien je goed kun wandelen en in goede conditie verkeert.

4. Zanzibar

De Roque Nublo op Gran Canaria is een monoliet, oftewel een rots die boven de rest van zijn omgeving uitsteekt. Hij ligt vlakbij het dorpje Tejeda en wordt tot de mooiste natuurlijke rotsformaties ter wereld gerekend. Hij is wel 67 meter hoog en is na Las Nievas het hoogste punt op het eiland. Het hele gebied eromheen, waar ontelbare dennenbomen groeien, is beschermd. Roque Nublo is het eindpunt van een van de meest geliefde wandelingen op het eiland. Tal van kunstenaars hebben in deze ongerepte omgeving ooit hun inspiratie opgedaan.

Zanzibar
Lake Victoria

5. Lake Victoria

Lake Victoria (in het Nederlands Victoriameer genoemd) is het grootste meer van Afrika en een van de bronnen van de Nijl. Het meer is landschappelijk interessant en je komt er in aanraking met lokale bevolking die er nog veelal traditioneel leeft, van visvangst. De in Nederland veel gegeten tilapi en Victoriabaars komen uit dit meer.

6. Tangarire National Park

Wil je zeker weten dat je olifanten gaat zien tijdens je safari? Ga dan naar Tangarire National Park! Landschappelijk is dit natuurpark ook zeer interessant, met een afwisselende natuur en de aanwezigheid van de bijzondere baobabbomen.

Tangarire National Park
Dar es Salaam

7. Dar es Salaam

Cultuur is waarschijnlijk voor velen niet de belangrijkste reden om naar Tanzania af te reizen. Wil je toch wat cultuur opsnuiven, dan kan dat zeker in de grootste stad van het land, Dar es Salaam. De havenstad, het culturele en economische epicentrum van het land, is een smeltkroes van vele culturen en heeft een mooie historische oude binnenstad. Ook vind je er leuke, typische Afrikaanse groente- en fruitmarkten, musea en een aantal mooie zandstranden die nog niet door massatoerisme zijn verpest.

8. Mufindi Highlands & Isimila Stone Age Site

Wel puur natuur, maar geen wild. De Mufindi Highlands zijn een prima afwisseling van safari. Je kunt er heerlijk wandelen, mountainbiken of paardrijden door de rollende heuvels die worden afgewisseld door watertjes. Breng vooral ook een bezoek aan de Isimila Stone Age Site; de plek waar de vermoedelijk oudste menselijke resten zijn gevonden en die ook landschappelijk zeer interessant is.

Mufindi Highlands
Pemba Island

9. Pemba Island

De Pico de Bandama is een uitgedoofde vulkaan in het oosten van Gran Canaria. Naast de Pico de Bandema vind je de Caldera de Bandema, de krater. En niet zomaar een krater, maar eentje met een diameter van maar liefst duizend meter. Op de top van de 569 meeter hoge berg vind je een observatieplatform waarvandaan je een adembenemend uitzicht op zowel de noord- en oostkust, maar ook het bergachtige midden van het eiland hebt.

10. Lake Manyara National Park

We sluiten deze top-10 af met het Lake Manyara National Park, een van de beste safarilocaties van Tanzania. Het hart van het park wordt gevormd door het alkalische Lake Manyara, dat onderdeel uitmaakt van de Oostelijke Riftvallei, waardoor er spectaculaire en hoge kliffen tot wel 400m hoog te zien zijn. Het ondiepe water van het meer trekt vele trekvogels aan zoals flamingo’s, pelikanen en ooievaars. Verder komen er vrijwel alle bekende grote dieren van Afrika voor, maar staat het vooral bekend om de enorme hoeveelheden olifanten en boomklimende leeuwen.

Lake Manyara National Park
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Vragen en of opmerkingen?

Joseph helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van de perfecte safari-lodge in de uitgestrekte wildernis van Tanzania of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van ongekende natuurlijke schoonheid? Vraag je je af hoe je het best de majestueuze Kilimanjaro kunt beklimmen of ben je op zoek naar de ongerepte stranden van Zanzibar?

Joseph
Joseph Tanzania expert
  • Wildlife in Serengeti National Park
  • Paradijselijke zandstranden van Zanzibar
  • Betoverende safari's
  • Prachtige natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Tanzania voor je….